Harvest Markets tutup operasi!!

1369

Berdasarkan info yang kami terima, pihak Harvest Markets telah memberi notifikasi melalui email kepada para pedagang yang mempunyai akaun di broker tersebut.

Punca yang dinyatakan ialah kerana masalah kewangan serius dan krisis liquidity(kecairan). Di fahamkan juga bahawa ramai pedagang yang masih menunggu duit pengeluaran dan juga modal yang masih ada di dalam akaun dagangan.

Detik hitam ini adalah perkara paling ditakuti oleh ramai pedagang (trader) kerana melibatkan wang titik peluh sebagai modal. Ramai wakil(IB, MIB) bagi pihak broker Harvest juga menyatakan kekesalan atas apa yang telah berlaku memandangkan ianya melibatkan kegagalan  dari pihak pengurusan broker.

komen dari salah seorang trader bernama Aqrehan Azhar

R.I.P Harvest … kesan drp isu ni, brotherhood antara traders telah berantakan, reputasi sifu2 sedikit sbyk telah tercalar…affiliators tidak dibayar, clients tak dpt wd profit, dan telah mewujudkan pakcik2 bawang dlm komuniti fx.

semoga semua pihak ambil iktibar dari apa yg telah berlaku…

tenanglah dikau bersemadi satu row disebelah toppro,fxu,gwg dll..
semoga semua pihak ambil iktibar dari apa yg telah berlaku…”

 

dan komen dari Khalid Hamid (pemilik Teknik Forex Sebenar)

“HARVEST SUDAH JADI BUBUR
.
Its confirmed. Official statement sudah keluar. Harvest (Menuai) sudah bungkus. Duit klien? Mereka “berusaha” utk bayar balik. Based on experience, memang takkan dapat balik lah. Berlambak dah broker jadi macam ni. English dalam statement tu pun broken. Nampak sangat la orang Malaysia punya ni.
.
Any broker kurang dari 5 tahun berpotensi untuk scam anda. Lebih dari 5 tahun pun boleh je, tapi kurang lah. Paling risky kalau bawah 3 tahun so jaga-jaga lah ya.
.
Sekadar info utk klien2 Harvest yg tak tahu pasal ni. SHARE / TAG lah utk hebahan. TQ
.
KHALID HAMID @ ABANG LID


P/S: Sebab tu saya guna broker yg “tak bercita-cita tinggi” je. Info lanjut baca di sini: https://www.facebook.com/khalidtfs/posts/1455531734569899
.”

 

 

 

TINGGALKAN PESANAN